Nederlands

Vertaling door: Harm Jan.

BELANGRIJK BERICHT: CCP/WHITE WOLF HEEFT HUN DEADLINE VOOR BESTELLINGEN  UITGESTELD TOT 8 JULI. OM DEZE REDEN STELLEN WIJ ZELF OOK ONZE DEADLINES UIT OP DE VOLGENDE WIJZE:

De V20 Europe Buying Group zal als volgt aan de slag gaan:

1.- Rekruteringsproces: tot 20 juni.
2.- 21 Juni: beslissingsdag.(We hebben het minimum van 50 boeken reeds behaald)
3.- Van 21 tot 30 Juni: V20 betaling.
4.- 1 tot en met 8 juli: V20 bulk inkoop. De V20 Europe Buying Group zal in deze periode alle boeken die via deze website zijn besteld gaan voorbestellen

Wat is het doel van de V20 Europe- Buying Group?

Het doel van deze groep is om voldoende mensen in Europa bij elkaar te krijgen om bij CCP/White Wolf een bestelling te doen van vijftig of meer exemplaren van het Vampire:The Masquerade 20th Anniversary boek (afgekort als V20). Bij deze hoeveelheid boeken betaalt White Wolf namelijk de verzendkosten; Deze  verzendkosten zouden anders 25 dollar per boek bedragen. Middels dit initiatief beperken wij de verzendkosten dus tot binnen Europa.

Wat gaat het V20 boek kosten?

Het boek kost 99 dollar, wat neerkomt op ongeveer 70 euro afhankelijk van de wisselkoers op dat moment. Je kunt de actuele wisselkoers zelf controleren op xe.com

Zoals reeds eerder aangegeven zijn de verzendkosten via de webstore van White Wolf 25 dollar per boek. Met dit initiatief kunnen we die kosten echter behoorlijk omlaag krijgen. De boeken zullen worden geleverd in Engeland, waarna ze over Europa gedistribueerd zullen worden. Per land zullen de boeken als een pakket naar één centraal contactpersoon worden gestuurd die de verdere distributie regelt. Dit zal gebeuren door post of persoonlijk afleveren. De precieze verzendkosten hiervan zijn afhankelijk van hoeveel mensen per land bestellen; des te meer er bestellen, des te lager de verzendkosten worden.

Bij hoge aantallen is het ook mogelijk dan de initiatiefnemer van dit project zelf de boeken naar het land komt brengen. In dit geval zijn er geen verzendkosten naar het land zelf.

De verzendkosten zijn dus als volgt opgebouwd:

Verzending vanuit de VS + verzending GB naar Nederland+ verzending binnen Nederland =

Gratis bij 50 of meer boeken+ x keer aantal bestellingen+ pakketpost binnenland of gratis

Douane en invoerheffingen

Een mogelijke extra kostenpost is de douane. Indien de Britse en/of Nederlandse douane het product zien als boeken zal er geen extra invoerheffing worden gerekend. Indien zij het product zien als luxe of spelproduct komt er 20% belastingen bij de basisprijs van het boek. Helaas is dit pas te bepalen wanneer het product door de douane heengaat; indien dit het geval is zal de koper dit extra bedrag dienen te maken naar de organisatoren van het V20 Europe initiatief of de distributiepersoon van het land zelf( meer hierover verderop).

Hoe zal het aanschaffingsproces gaan verlopen?

De V20 Europe Buying Group zal als volgt aan de slag gaan:

1)    Tussen 25 Mei tot 20 Juni: Rekruteringsproces. In dit stadium is het essentieel om voldoende bestellingen binnen te krijgen voor het minimum van 50 zodat CCP/WW de verzendkosten voor hun rekening neemt. Het is dus zeer belangrijk dat iedereen probeert om dit initiatief zoveel mogelijk te promoten in zijn/haar vrienden en kennissenkring zodat er zoveel mogelijk bestellingen gedaan kunnen worden. Iedere fan haalt voordeel uit deze ervaring, zo niet financieel dan wel door nieuwe mensen te leren kennen.

Het Twitter account van de organisatie geeft regelmatig een indicatie van de animo voor dit project en natuurlijk de hoeveelheid bestelde boeken(let op: Engelstalig)

Indien je van plan bent om het V20 boek aan te schaffen via deze groep LAAT DAN EEN COMMENT ACHTER OP DE THREAD VAN DE ENGELSTALIGE HOMEPAGE.

2)   21 Juni: beslissingsdag. Op deze essentiële dag zal worden besloten hoe we verder gaan met dit project. Er zal op deze dag een van de volgende twee scenario’s ontstaan:

-       De V20 Europe Buying Groep haalt niet het minimum van 50 bestelling. Helaas houdt dit in dat we de groep moeten ontmantelen en mensen op eigen initiatief via de White Wolf Online Store het V20 boek zullen moeten bestellen. Hier is op deze datum nog voldoende tijd voor aangezien de deadline van White Wolf 1 juli is.

-       De  V20 groep behaalt het minimum van 50 bestellingen(of meer): Geweldig! Het project is geslaagd en we kunnen verder met de volgende stappen.

3)    Van 21 tot en met 20 Juni: V20 betaling. De leden van de V20 Europe Buying Group betalen voor de door hun bestelde boeken(99 dollar per stuk) aan een Paypal account(details volgen). Deze betaalmethode is een stuk goedkoper en traceerbaarder dan bankoverschrijvingen.

4)    Van 1 tot en met 8 Juli: V20 bulk inkoop dag. De V20 Europe Buying Group zal via de organisator/administrator Dhaunea De Vir (dhaunae(at)inthenameofgoth(dot)com, alleen Engelstalig) een bestelling plaatsen bij de White Wolf Webstore voor het totaal aantal boeken. Deze handeling zal zowel hier als via het Twitter account worden aangekondigd.

5)    October 2011. Wachten tot de V20 boeken zijn gearriveerd in Engeland. Indien er sprake is van Invoerheffingen vanuit de VS naar Engeland zullen deze kosten worden doorgegeven aan de leden waarna een extra betaalronde via Paypal zal volgen.

6)    Verzending naar het Nederlandse contactpersoon(meer informatie volgt). Hierna zal worden gekeken of de Nederlandse douane nog invoerheffingen laat gelden over de boeken. Indien dit het geval is zal contact worden gezocht met de leden over deze extra betaling voor de distributie begint. De distributie zal plaatsvinden via de Nederlandse pakketpost of via persoonlijke aflevering waar mogelijk. Indien er veel Nederlandse bestellingen zijn kan het zijn dan Dhaunea de Vir de boeken persoonlijk naar Nederland brengt, wat betekent dat er geen verzendkosten binnen Europa zijn. Dit laatste is geheel onder voorbehoud.

Waarom maakt de V20 Europe Buying Group gebruik van Paypal?

Hiervoor zijn diverse redenen te bedenken. Ten eerste bestaat er het risico van hoge transactiekosten en extra belastingen, wat resulteert in extra kosten die we juist willen vermijden.

Paypal zelf is gratis voor het verzenden en ontvangen van geld indien je beschikt over een Paypal tegoed of je Paypal account gelinkt is aan je bankrekening.

Het is belangrijk om te weten dat debit of creditkaart betalingen een extra 3,4%+ 0.20 Britse Pond transactiekosten moeten betalen. Om deze reden adviseren wij de leden van deze groep voor de betaaldatum een Paypal account te openen en hier bijtijds voldoende saldo op te storten of te koppelen aan je bankrekening. Beide verwerkingen duren in Nederland gemiddeld 2-3 werkdagen.

Hoe weet ik dat ik niet wordt opgelicht?

Dhaunae de Vir, de organisator en administrator van de V20 Europe Buying Group zal al het geld verzamelen en de bestellingen verwerken. Meer informatie over haar hieronder:

Over Dhaunae

Locatie: Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Beroep: Computer Forensics Analyst

Twitter accounts:

www.twitter.com/dhaunae

www.twitter.com/dystopicmind

www.twitter.com/v20europe

Facebook:

www.facebook.com/dhaunae.de.vir (zeer nieuw)

www.facebook.com/pages/V20-Europe/151158088286435 (heeft echt meer “Likes” nodig)

Weblog: www.inthenameofgoth.com

Connectie met CCP/White Wolf: In haar eigen woorden: “Ik ben gewoon een fan. Ik heb het geluk gehad om te worden gekozen als model voor de photoshoot van de Tremere Stereotype door Tim Bradstreet. Hiervoor moest ik naar het hoofdkantoor van CCP/WW in Atlanta reizen afgelopen April waar ik de medewerkers van CCP/WW heb mogen ontmoeten. Enkelen van hem kende ik al van The Grand Masquerade, sommigen waren nieuw.

De foto’s uit de genoemde photoshoot zijn nog niet uitgebracht. Er is echter een illustratie door Ken Meyer Jr. die recentelijk is gepubliceerd via het officiële V20 blog waarvoor ik ook gemodelleerd heb.” [see image].

Waarom doe ik dit? Wederom in haar eigen woorden; “Ik ben eigenlijk altijd al bezig geweest met het promoten van Vampire: The Masquerade op allerlei manieren. Het delen en promoten van een van mijn grootste passise met mensen uit zoveel verschillende landen geeft me een geweldig gevoel. Voor mij is het dus de moeite compleet waard.

Met wie moet ik anders de meer geeky aspecten van V20 delen als mijn mede Europeaanse Vampire fans niet nu de kans hebben om het boek aan te schaffen? Deze kans is maar kort en eenmalig aanwezig, we kunnen dit niet zomaar voorbij laten gaan. Als er een daadwerkelijk grote Masquerade fanbase aanwezig is in Europa, dan is nu het moment om aan CCP/WW te laten zien dat we een sterke gemeenschap zijn.”

We zijn niet de enigen; er zijn soortgelijke initiatieven in Brazilië (Mundo das Trevas), Israël en meerdere groepen in Frankrijk (Liber Mundi{meer dan 60 exemplaren}, Méandres Chimériques {meer dan 90 exemplaren} en andere groepen)

Mocht je Dhaenae nog willen bereiken dan kan je haar mailen op:

dhaunae (at) inthenameofgoth (dot) com  (Engelstalig)

 

Met speciale dank aan de volgende personen

Grigori Vaklos, voor het mede organiseren van dit project en het vertalen van de FAQ naar het Spaans. Dit project was niet mogelijk geweest zonder hem.

Etherlad, voor het ontwerpen van het V20 Europe logo

Lewis Davies, voor het leveren van de administratieve ondersteuning

Shane DeFreest, voor het zijn van een geweldige link tussen de CCP/WW en de WoD fans

Peter Houston, voor het zijn van de link met de Ierse fan gemeenschap

Andreas G Schramm, voor het zijn van de link met de Duitse fan gemeenschap

Dado Dadonis, voor de Italiaanse vertaling van de V20 Europe- Buying Group FAQ

Harm Jan, voor het zijn van de link met de Nederlandse fan gemeenschap en de Nederlandse vertaling van de V20 Europe- Buying FAQ

João Mariano, voor de Portugese vertaling van de V20 Europe- Buying Group FAQ

Boris(Lomion), voor de Franse vertaling van de V20 Europe- Buying Group FAQ

 

Disclaimer

Dit is een initiatief van Europese Vampire:The Masquerade(V:TM) fans en op geen enkele wijze geassocieerd met CCP/White Wolf, zij zijn dan ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk te houden.

 

 1. Ik zal de distributie in Nederland op mij nemen, voor wie wil weten wie ik ben zie mijn Obsidian portal account(volg de link van mijn naam onder speciale dank aan) of mail me. Ik ben woonachtig in Apeldoorn, maar kan gratis reizen in Nederland dus we hebben binnen Nederland waarschijnlijk geen verzendkosten.

 2. Antoine Ruedisueli

  zijn er nog mogelijkheden om aan een boek te komen?
  Ik volg ze al een tijd, maar wist het bestaan van deze groep niks af. Helaas.

  mvg
  Antoine

  • [Heeft u behoefte aan een vertaling in het Nederlands? Alstublieft, vragen.]

   There is an ongoing contest here on the V20 Europe website. The prize is a V20 book. More info: bit.ly/qNHCos

   You may participate in any of the main European languages if you don’t feel confident writing in English.

   And stayt tuned, because there will be another raffle in the future drawing lots for another V20 book.

  • Hoi Antoine,

   het boek komt nog vaker in print via drivethrurpg in pdf en print versie.

Leave a Comment